Ga terug
+ servings

Mosterd met Bier en Honing

Zelf mosterd maken met bier en honing
Passieve Tijd1 dag
Totale tijd1 dag 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 75 cl
Calorieën: 31kcal

Ingrediënten

  • 12 cl gele mosterzaadjes
  • 12 cl bruine mosterdzaadjes
  • 25 cl azijn
  • 25 cl bier een hoppig biertje bvb
  • 3 tl zout
  • 2 tl honing

Instructies

  • Doe de mosterdzaadjes in een kom
  • Doe de azijn en het bier bij de mosterdzaadjes en bedek met folie. Zet minstens 24 uur in frigo. Langer mag zeker en zal zorgen voor pittiger smaak.
  • Haal mengsel uit frigo. Voeg het zout en de honing toe en mix fijn.
  • Doe het mengsel in goed af te sluiten pot (jar) en bewaar in frigo

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie 7 cl | Calorieën: 31kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 1g
5 van 1 stem