Ga terug
+ servings

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Puur

Heel eenvoudige bereiding van chili con carne, in de slowcooker.
Voorbereidingstijd1 uur
Totale tijd7 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Tex-Mex
Porties: 7 personen
Calorieën: 749kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 grote groene paprika’s, in stukjes gesneden
  • 3 grote uien, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gram wortel, in stukjes gesneden
  • 1700 gram rode kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • 1200 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder, (naar willekeur aan te passen)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en bak er het gehakt "rul" in aan.
  • Doe het gehakt in de slowcooker en vermeng er alle andere ingrediënten door!
  • Doe de deksel erop en laat het minimaal 6 uur op stand Hoog staan.

Uitrusting

Notities

Extra serveertip: Een beetje zure room op de chili.
Heb je geen crockpot? Geen nood!
Je kunt de chili con carne ook heel goed in een gewone pan maken.
Fruit dan in een grote braadpan de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie.
Voeg de kruiden toe en  bak het gehakt mee tot het rul is.
Voeg dan de  tomatenblokjes, puree, wortelen en paprika toe en laat ca. anderhalf uur pruttelen zonder het deksel op de pan.
Wanneer de saus mooi dik is geworden voeg je de bonen toe en laat je deze even mee warmen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 749kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 62g | Vet: 39g
4.38 van 59 stemmen