Ga terug
+ servings

Recept voor het bereiden van mosselen op zijn Italiaans

Recept voor het bereiden van
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 1 personen
Calorieën: 975kcal

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 pikant groen pepertje
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de mosselen grondig.
  • Snij knoflook en pepertje in kleine stukjes. Was en snij ook de bladpeterselie in stukken.
  • Verwarm olie in pan. Doe knoflook, pepertje en helft van de bladpeterselie erbij. Fruit even aan, de knoflook mag evenwel NIET bruin worden.
  • Doe de mosselen in pan en schud goed op zodat olie over alle mossels komt. Doe peper en zout naar smaak bij de mosselen. Laat ongeveer 5 minuten stoven (met deksel op pan.)
  • Schep voor opdienen de rest van de peterselie bij de mosselen. Giet over in een groot diep bord.

Uitrusting

Creuset

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 975kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 98g | Vet: 154g
5 van 3 stemmen