Meng de eieren en de ricotta kaas. Voeg geleidelijk aan bloem toe tot je een basis voor de pasta bekomt.
Vorm met een eetlepel kleine balletjes van het pastadeeg.
Breng water aan de kook. Voeg zout toe aan het kokend water.
Maak met een eetlepel een balletje van het deeg en laat dit in het water glijden. Herhaal dit tot je een tiental balletjes hebt. Laat ze enkele minuten koken tot ze boven drijven en bijna gaar zijn. (Indien je een balletje doorsnijdt, moet het binnenste bijna vast zijn.) Haal de balletjes dan uit het water en laat het water opnieuw stevig koken.
Herhaal dit tot je alle balletjes bijna gaar gekookt hebt.
Doe boter en een scheutje olijfolie in de pan, voeg er fijngehakte of volledige tenen look en een paar blaadjes salie aan toe en laat even sudderen.
Afwerking
Verwarm het water opnieuw tot kookpunt. Doe dan alle balletjes erin tot ze gaar zijn.
Giet het sausje over de gekookte gnocchi's en besprenkel het gerecht nadien met parmezaanse kaas. Voeg eventueel nog nootmuskaat toe om het gerecht extra op smaak te brengen