Ga terug
+ servings

Spaghetti met Venusschelpen

Recept voor het bereiden van spaghetti met venusschelpen of andere schaaldieren
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 702kcal

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelpen (it: vongole Eng: clams)
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 350 gram spaghetti of spaghettini
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 knoflookteentjes fijngesnipperd
  • 3 eetlepels gesnipperde platte peterselie
  • 1 geraspte schil van halve citroen
  • Chilipoeder
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de schelpen in ruim koud water en laat enige tijd weken. Schrob de schelpjes dan schoon. Gooi open schelpen weg. Spoel enkele keren in koud water.
  • Doe de wijn in een kookpot, doe de schelpen erbij en breng op een hevig vuur aan de kook. Kook ongeveer 4 minuten tot de schelpjes open zijn. Schud de pan ondertussen enkele keren op.
  • Haal dan de schelpjes uit de pan en verwijder de schalen.
  • Zeef nu het kookvocht door een fijne doek en kook voor de helft in.

Afwerking

  • Breng de pasta aan de kook.
  • Terwijl de pasta kookt doe je de olie, knoflook, de helft van de peterselie, de citroenzeste en de chili in een grote pan en laat op een zacht vuurtje bakken tot de knoflook begint te kleuren.
  • Giet de pasta af en doe de spaghetti bij de groenten in de pan.
  • Doe ook de venusschelpen en het (eventueel opgewarmde kookvocht) in de pan en bak al roerend gedurende één minuut. Zorg ervoor dat de schelpen niet koken !
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en de andere helft van de peterselie

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 702kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwit: 48g | Vet: 21g
4.50 van 6 stemmen