Ga terug
+ servings

Lasagne met Zalm

Dit is een recept voor het bereiden van een lasagne met zalm
Passieve Tijd2 uur
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 513kcal

Ingrediënten

Voor de lasagnebladen

  • 4 eieren
  • 400 gram bloem, semolina bvb
  • 200 gram parmezaanse kaas

Voor de lasagne

  • 10 el olijfolie
  • 400 gram verse zalm in fijne sneedjes
  • 1 grote ui.
  • 1,6 kg gepelde tomatenblokjes uit blik
  • 12,5 cl culinaire light room
  • 250 gram champignons
  • 4 wortelen
  • 1 kg spinazie
  • 500 gram broccoli

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de wortelen en snij vervolgens in dunne schijfjes. Blancheer deze.
  • Snij de champignons in dunne schijfjes en bak aan in olijfolie.
  • Doe de steeltjes van de spinazie en bak eventjes aan in klein beetje olie. Kruid af met peper.
  • Maak de broccoli schoon en blancheer.
  • Snij de ui in kleine stukjes. Bak aan in olie. Voeg dan de tomaten toe. Laat 1 uurtje zachtjes koken. Doe na 40 minuten de room erbij.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
  • Doe een laagje van het tomatenmengsel in de ovenschotel.
  • Bedek met de lasagnebladen.
  • Doe nu een laagje groenten op de bladen.
  • Strooi een klein beetje kaas op de groenten.
  • Herhaal de stappen 9 tot en met 12 een 8-tal keren. Maak twee laagjes met zalm ipv groenten.
  • Eindig met laagje tomaat en kaas zonder groenten/zalm.
  • U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.

Afwerking

  • Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Uitrusting

Oven
Pastamachine
Ovenschotel

Notities

Laat de zalm weg voor een vegetarische schotel.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 513kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 32g | Vet: 33g
5 van 3 stemmen