Ga terug
+ servings

Zondagse Lasagne

Een enigszins bewerkelijk recept voor het bereiden van lasagne
passieve tijd1 uur 30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 969kcal

Ingrediënten

Voor de saus

  • 2 el olijfolie
  • 500 gram spareribs
  • 2 kalfskoteletten
  • 4 tenen look
  • 7 gram tomatenpuree
  • 1,6 kg gepelde tomatenblokjes in blik
  • 6 verse basilicumblaadjes gescheurd

Voor de gehaktballen:

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 8 gram broodkruimels
  • 1 ei
  • 1 teentje koflook fijngesnipperd
  • 10 gram parmezaanse kaas geraspt.
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el olijfolie om te bakken
  • peper, zout
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram verse mozarella
  • 100 gram parmezaanse kaas

voor de Verse eierpasta

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem, semolina bvb

Voor garnering

  • 100 gram rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • balsamico
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de olie in een grote zware pot en bak het vlees aan gedurende ongeveer 15 minuten. Doe het vlees uit de pot. Voeg nu de look toe en laat 2 minuten kleuren. Doe de look uit de pot en gooi weg. Doe de tomatenpuree in de pan en laat 1 minuut koken.
  • Giet de tomaten in de kookpot. Voeg pezo naar smaak toe en voeg ook het vlees en de basilicum toe. Laat minstens twee uur sudderen; Doe water bij als de saus te dik dreigt te worden.
  • Maak ondertussen de gehaktballen klaar. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng goed dooreen. Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Doe het vlees uit de saus (u kunt dit apart serveren) en meng het gehakt erdoor.
  • Bedek de bodem van een ovenschotel van 28 op 22 cm met een laagje tomaten en de gehaktmengsel.
  • Leg dan vervolgens laagjes pasta waarop je het tomatenmengsel doet en gedeeltes van de kaas.
  • Sluit af met een laag pasta, saus en geraspte kaas. Bedek eventueel af met een laag folie en bewaar in de frigo.

Afwerking

  • Doe de schotel gedurende 75 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Indien de bovenkant te bruin wordt, doe er aluminiumfolie op.
  • Neem dan uit de oven laat een kwartiertje rusten.
  • Meng de sla met wat olie en balsamicoazijn. Maak op de helft van het bord een veeg balsamico-olie en plaats daar gedeeltelijk een bergje rucola op Strooi wat pijnboompitten op de sla.
  • Steek met een ring met diameter van 7 cm 6 torentjes uit.
  • Plaats op ieder bord een lasagnetorentje naast de sla.

Uitrusting

Oven
Pastamachine
ovenschotel voor lasagne

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 969kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 59g | Vet: 65g
5 van 2 stemmen