Ga terug
+ servings

Salate Caprese (Tomaat-Mozzarella)

Recept voor de bereiding van een Salate Caprese
Totale tijd15 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 1 personen
Calorieën: 697kcal

Ingrediënten

  • 1 rijpe tomaat
  • 1 bolletje mozzarellakaas, bij voorkeur van buffel
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • balsamico-azijncrème
  • oregano
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de tomaat in schijfjes.
  • Snij de mozzarella eveneens in schijfjes.

Afwerking

  • Leg om beurten de schijfjes tomaat en mozzarella in een lijn in de diagonaal van het bord (zie foto). Hierbij mogen de schijfjes elkaar gedeeltelijk overlappen.
  • Snij de verse basilicumblaadjes in fijne snippers en strooi op de tomaten en mozzarella.
  • Besprenkel met de olijfolie en doe de balsamico (in dwarse strepen) over de tomaten en kaas.
  • Doe peper en zout op het gerecht; en eveneens een beetje op de randen van het bord.
  • Doe ook wat oregano op de randen van het bord.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 697kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 29g | Vet: 59g
5 van 6 stemmen