Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Witloof Cappuccino uit Thermomix
Recept voor het bereiden van een witloof cappuccino in een Thermomix
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Porties:
6
personen
Calorieën:
112
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
500
gram
witloof
1
sjalot
20
gram
boter
0,5
liter
bruine fonds
1
eierdooier
7,5
cl
room
20
cl
halfvolle melk
Peper
zout
Instructies
Voorbereiding
Verwijder de harde kern van het witloof.
Snij sjalotje en de witloof in grove stukken.
Doe de groenten in mengbeker van de Thermomix.
Stel TM in
: 5 seconden / snelheid 5
Schraap groenten naar beneden.
Doe de boter in de mengbeker.
Stel TM in:
3+ minuten/ 100 graden / snelheid 1
Voeg bruine fonds toe.
Stel TM in:
15+ minuten/ 100 graden / snelheid 1
Meng intussen de eidooier met de slagroom.
Mix nu de soep.
Stel TM in:
60 seconden / snelheid 10
Neem nu een soeplepel van de soep en roer die door het ei/roommengsel. Vervolgens het ei/roommengsel in mengbeker doen.
Mix tot een romige soep.
Stel TM in:
5 seconden / snelheid 5
Kruid naar smaak bij met zout.
Afwerking
Stoom (of klop) de melk op tot melkschuim.
Doe de soep in tasjes en giet het melkschuim erop.
Maal nog wat verse peper erop.
Dien direct op.
Uitrusting
Thermomix
Notities
Werk af met enkele takjes bieslook.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
112
kcal
|
Koolhydraten:
6
g
|
Eiwit:
7
g
|
Vet:
15
g
5
van
3
stemmen