Ga terug
+ servings

Witloof Cappuccino uit Thermomix

Recept voor het bereiden van een witloof cappuccino in een Thermomix
Totale tijd20 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 112kcal

Ingrediënten

  • 500 gram witloof
  • 1 sjalot
  • 20 gram boter
  • 0,5 liter bruine fonds
  • 1 eierdooier
  • 7,5 cl room
  • 20 cl halfvolle melk
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Verwijder de harde kern van het witloof.
  • Snij sjalotje en de witloof in grove stukken.
  • Doe de groenten in mengbeker van de Thermomix.

    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
  • Schraap groenten naar beneden.
  • Doe de boter in de mengbeker.
    Stel TM in: 3+ minuten/ 100 graden / snelheid 1
  • Voeg bruine fonds toe.
    Stel TM in: 15+ minuten/ 100 graden / snelheid 1
  • Meng intussen de eidooier met de slagroom.
  • Mix nu de soep.

    Stel TM in: 60 seconden / snelheid 10
  • Neem nu een soeplepel van de soep en roer die door het ei/roommengsel. Vervolgens het ei/roommengsel in mengbeker doen.
  • Mix tot een romige soep.

    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
  • Kruid naar smaak bij met zout.

Afwerking

  • Stoom (of klop) de melk op tot melkschuim.
  • Doe de soep in tasjes en giet het melkschuim erop.
  • Maal nog wat verse peper erop.
  • Dien direct op.

Uitrusting

Notities

Werk af met enkele takjes bieslook.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 112kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 7g | Vet: 15g
5 van 3 stemmen