Snij de oesterzwammen in reepjes en sauteer ze lichtjes.
Maak de pasta: Meng de bloem met de eieren. Deeg even laten rusten en dan lasagna bladen maken: Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1 m.
Kook de pasta:Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken. Laat schrikken in koud water. Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.
Maak de béchamelsaus:Smelt de boter in een pan en meng de bloem erdoor. Melk al roerend toevoegen.
Voeg dan de pesto door de saus.
Smeer bechamel met pesto uit over de lasagna (niet dik !)
Verdeel dan de gesneden oesterzwammen over de pasta.
Strooi Parmezaanse erover uit.
Verdeel Castelmagno en strooi uit op deeg.
Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
Wikkel de pastarollen in microgolfcellofaan en plaats in koelkast.
Maak de saus: Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de truffelpasta door.
Afwerking
Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
Verwarm na 15 minuten de saus.
Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels truffelsaus overgieten.
Uitrusting
Pastamachine
Stoomkoker
Microgolffolie
Notities
Voor het maken van de pastabladeren: Klik hierOngetwijfeld heb je nog truffelpasta over. Die kun je gebruiken om je omelet van de dag nadien te pimpen.