Ga terug
+ servings

Rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas.

Recept voor het maken van een pastarollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas.
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 552kcal

Ingrediënten

Béchamelsaus

  • 300 ml melk
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter

Voor de Pasta

  • 200 gram bloem bij voorkeur semola
  • 2 eieren

Voor de truffelsaus

  • 250 ml culinaire lichte room
  • 80 gram truffelpasta; salsa tartufata

Voor de vulling

  • 100 gram parmezaanse
  • 100 gram Castelmagno-kaas
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram pesto alla genovese

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de kazen.
  • Snij de oesterzwammen in reepjes en sauteer ze lichtjes.
  • Maak de pasta:
    Meng de bloem met de eieren. Deeg even laten rusten en dan lasagna bladen maken: Maak 8 bladen van ongeveer 15 cm op 1 m.
  • Kook de pasta:
    Doe blad per blad in kokend water en laat kort koken. Laat schrikken in koud water. Leg op handdoek, lichtjes over elkaar 2 rechthoeken maken van ieder 4 bladen. Droog bovenkant af.
  • Maak de béchamelsaus:
    Smelt de boter in een pan en meng de bloem erdoor. Melk al roerend toevoegen.
  • Voeg dan de pesto door de saus.
  • Smeer bechamel met pesto uit over de lasagna (niet dik !)
  • Verdeel dan de gesneden oesterzwammen over de pasta.
  • Strooi Parmezaanse erover uit.
  • Verdeel Castelmagno en strooi uit op deeg.
  • Rol nu de pasta op; Na enkele toeren de linker en rechterrand afsnijden en dit deeg dwars leggen in rol. Verder rollen.
  • Wikkel de pastarollen in microgolfcellofaan en plaats in koelkast.
  • Maak de saus: Verwarm de room en laat voor 2/3 inkoken. Roer er dan de truffelpasta door.

Afwerking

  • Plaats de pastarol in een stoomkoker of (-oven) en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Verwarm na 15 minuten de saus.
  • Verwijder de cellofaan en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm.
  • De pastarolletjes in het midden van het bord schikken en er drie lepels truffelsaus overgieten.

Uitrusting

Pastamachine
Stoomkoker
Microgolffolie

Notities

Voor het maken van de pastabladeren: Klik hier
Ongetwijfeld heb je nog truffelpasta over. Die kun je gebruiken om je omelet van de dag nadien te pimpen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 552kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 22g | Vet: 35g
5 van 4 stemmen