Kruid de kipfilets met peper en zout. Laat gedurende 5 minuten aanbakken in een beetje olijfolie. Bevochtig met de kippenbouillon en laat in de oven op 100° verder garen. Haal de kip eruit en laat op een rooster uitlekken en afkoelen. Bewaar een nacht in de koelkast
Voorbereiding
Snij de kip in de lengte in grote dunnen plakjes. Indien mogelijk met vleessnijmachine.
Meng de uitgelekte tonijn met de mayonaise, kappertjes, ei en een beetje tabasco.
Mix met de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij hem in dunne schijven.
Schik in een bodemloos vormpje van 5 à 6 cm hoog achtereenvolgens enkele sneetjes kip, een dun laagje tonijnsaus, een laagje ananas, enzoverder.
Afwerking
Werk af met een stukje gekonfijte tomaat en neem het vormpje weg