Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Gerookte eendenborst met mangovinaigrette
Een gemakkelijk recept voor gerookte eendenborst met mangovinaigrette
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Belgisch, Frans
Porties:
4
personen
Calorieën:
222
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
300
gram
gerookte eendenborst
200
gram
diverse slasoorten
1
rijpe mango
2
el
arachideolie
1
kl
sherryazijn
8
takjes peterselie
Peper
zout
Instructies
Voorbereiding
De gerookte eendenborst eventueel in dunne schijfjes snijden.
De sla reinigen en fijn snijden.
Peterselie reinigen en afdrogen.
Schil de mango en pureer met mixer. Doe de mango vervolgens door een zeef.
Werk de mango af met wat arachideolie en sherryazijn. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
Maak de frituurolie heel warm.
Op een plat bord leggen we eerst wat fijngesneden sla.
Daarop leggen we in waaiervorm de sneetjes eendenborst.
Werk kunstig af met een fijn straaltje vinaigrette.
Frituur de peterseliestengels en plaats op de eendenborst.
Notities
Evetueel ook wat eetbare bloemen gebruiken als garnering
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
222
kcal
|
Koolhydraten:
18
g
|
Eiwit:
17
g
|
Vet:
10
g
4.50
van
2
stemmen