Ga terug
+ servings

Gerookte eendenborst met mangovinaigrette

Een gemakkelijk recept voor gerookte eendenborst met mangovinaigrette
Totale tijd20 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 222kcal

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte eendenborst
  • 200 gram diverse slasoorten
  • 1 rijpe mango
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl sherryazijn
  • 8 takjes peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • De gerookte eendenborst eventueel in dunne schijfjes snijden.
  • De sla reinigen en fijn snijden.
  • Peterselie reinigen en afdrogen.
  • Schil de mango en pureer met mixer. Doe de mango vervolgens door een zeef.
  • Werk de mango af met wat arachideolie en sherryazijn. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Maak de frituurolie heel warm.
  • Op een plat bord leggen we eerst wat fijngesneden sla.
  • Daarop leggen we in waaiervorm de sneetjes eendenborst.
  • Werk kunstig af met een fijn straaltje vinaigrette.
  • Frituur de peterseliestengels en plaats op de eendenborst.

Notities

Evetueel ook wat eetbare bloemen gebruiken als garnering

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 17g | Vet: 10g
4.50 van 2 stemmen