Ga terug
+ servings

Lauwe salade van eendenborst

Lauwe salade met eendenborst
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: canard, eendeborst
Porties: 4 personen
Calorieën: 360kcal

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 30 gram walnoten
  • 200 gram diverse slasoorten
  • 2 el notenolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 eendenfilet
  • 1 kl suiker
  • 2 kl aceto balsamico
  • 2 dl bruine fond
  • 2 el sherry
  • 1 snuifje Peper
  • 1 snuifje zout

Instructies

Voorbereiding

  • Breek de noten in stukjes.
  • Snij de sla in hele dunne reepjes (chiffonade).
  • Ontvet de eendenborst en snij het vet in dobbelsteentjes.
  • Laat het eendenvet aanbakken in een pan. Haal dan de korstjes uit de pan.
  • Bak de eendenborst aan in de pan gedurende 4 minuten aan elke kant.
  • Haal de eend uit de pan.
  • Giet vet uit braadpan, voeg de suiker toe en laat karamelizeren. Blus af met de balsamico-azijn en de bruine fonds.
  • Reduceer zeer sterk. Voeg pezo toe en parfumeer met de sherry.

Afwerking

  • Bak de eendenborst in een oven van 175 graden gedurende 10 minuten.
  • Verwarm de saus.
  • Schil de appel en snij in blokjes. Meng met de sla en de noten. Meng met de notenolie en frambozenazijn.
  • Plaats ring aan de kant van een rond bord en prop er de slamengeling in.
  • Snij eendenborst in dunne schijfjes en plaats in waaier rond de sla.
  • Doe een streepje saus naast de eendenborstschijfjes en dien op.

Uitrusting

Notities

Deze bereiding is ook gemakkelijk op voorhand klaar te maken en vraagt slechts enige minuten afwerking. Het gerecht kan ook als hoofdgerecht dienen. Het overblijvende eendenvet kan dan gebruikt worden om aardappelen in aan te bakken.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 360kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 2g | Vet: 4g
5 van 5 stemmen