Ga terug
+ servings

Koreaanse Kippenblokjes

Recept voor Koreaanse snack met kip
Passieve Tijd2 uur 30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: Antipasto
Keuken: Koreaanse
Porties: 15 personen
Calorieën: 90kcal

Ingrediënten

  • 600 gram kippefilet
  • 5 el suiker
  • 1 el geperste knoflook
  • 1 lenteui
  • 1 el gember
  • 5 el koreaanse gefermenteerde chilipasta of sambal
  • 5 el sojasaus Japanse
  • 2 el sesamolie
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 dl water

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de kip in blokjes. Meng met de suiker en laat ongeveer 1 uur marineren.
  • Snij de lenteui fijn en rasp de gember.
  • Meng nu alle ingrediënten (buiten de kip en suiker) en voeg die na 1 uur bij de kip. Laat nog 1 uur marineren.

Bereiding

  • Doe het water in een pan. Breng aan de kook en voeg daar de kip met de marinade bij.
  • Laat ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht weg is.
  • Dien direct op of laat afkoelen.

Afwerking

  • Warm het gerecht terug op in de microgolf.
  • Verdeel in bordjes.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 9g | Vet: 5g
3.67 van 3 stemmen