Ga terug
+ servings

Mierikswortelmousse met paling

Recept voor het maken van mierikswortelmousse met paling
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Antipasto
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 166kcal

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 sap van een halve citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 2 el geraspte mierikswortel uit kant en klaar potje
  • 125 ml slagroom
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine trostomaat
  • 150 gram gerookte paling
  • 4 toefjes zeekraal of waterkers

Instructies

Voorbereiding

  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht.
  • Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt.
  • Roer ook de mierikswortel erdoor.
  • Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.

Afwerking

  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak.

Notities

Lekker met lange repen vers geroosterd brood.
In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 166kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 12g | Vet: 13g
4 van 5 stemmen