Rooster de sesamzaadjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan om aanbranden te voorkomen.
Snij uit het groene deel van de prei reepjes van ongeveer 12 cm. Blancheer die ongeveer 30 seconden en leg dan in ijswater. Laat ze goed uitlekken en droog ze op keukenpapier;
Klop de eieren met het zout en de peper schuimig.
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Giet de helft van het eimengsel in de pan. en doe het deksel erop. Bak de omelet 2 minuten aan beide kanten.
Herhaal de vorige stap voor de andere helft van het eimengsel.
Laat afkoelen.
Bereiding
Snij nu uit de omeletten reepjes van 7 cm lang en 5 mm breed.
Bind een preistengel rond een bundeltje van 8 omeletreepjes.
Afwerking
Leg de bundeltjes op een bord.
Meng azijn, sojasaus en sesamzaadjes en besprenkel de bundeltjes ermee