Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Witte Wijnsaus
Recept voor het bereiden van een klassieke witte wijn saus
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Bijgerecht, Saus en Dressing
Keuken:
Frans
Porties:
4
personen
Calorieën:
400
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
4
sjalotten
3
dl
culinaire room
2,5
dl
witte wijn
2,5
dl
visfumet
1
klontje boter
peper en zout
Instructies
Voorbereiding
Hak de sjalotten fijn.
Doe boter in pan en laat smelten. Voeg dan de sjalotten toe en fruit glazig.
Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
Doe dan de room erbij en laat inkoken tot sausdikte.
Zeef de saus, voeg naar smaak peper en zout toe en zet weg tot gebruik.
Afwerking
Verwarm de saus.
Uitrusting
Fijne zeef
Notities
Voeg wat saffraandraden toe tijdens het inkoken van de visfumet en wijn.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
400
kcal
|
Koolhydraten:
16
g
|
Eiwit:
6
g
|
Vet:
32
g
4.12
van
9
stemmen