Ga terug
+ servings

Aardappelespuma

Recept voor het klaarmaken van een espuma van aardappelen
Totale tijd45 minuten
Gang: Antipasto
Keuken: Modernistisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 108kcal

Ingrediënten

  • 500 gram bloemige aardappelen
  • 1 dl kookwater van de aardappelen
  • 3 dl volle melk
  • 40 gram boter
  • Peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

Voorbereiding

  • Kook de aardappelen
  • Giet de aardappelen af en bewaar 1 dl van het kookvocht

Afwerking

  • Draai de aardappelen door een roerzeef (passe-vite)
  • Breng de melk aan de kook. Meng met het kookwater, de aardappelpuree en de boter.
  • Kruid met pezo en nootmuskaat.
  • Giet in de espumafles van 5 dl en sluit af. Draai er 2 gasbommetjes op en spuit warm in glazen.

Uitrusting

Sifon

Notities

In plaats van aardappelen kunt u ook andere groenten gebruiken als bvb brocolli, asperges, wortelen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 3g | Vet: 4g
5 van 1 stem