Ga terug
+ servings

Gebak van omelet

Recept voor het maken van een gebak van omeletten
Totale tijd1 uur
Gang: Antipasto
Keuken: Klassieke
Porties: 8 personen
Calorieën: 276kcal

Ingrediënten

  • 9 eieren
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 courgette van 300 gram
  • 20 cl room
  • 2 rode paprika's
  • 10 cl Olie
  • 1 eetlepel kervel
  • 2 mespuntjes muskaatnoot
  • 1 eetlepel bieslook
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Eerste omelet:
    Rasp de geschilde courgette grof. Klop 3 eieren in kommetje met 1/3 van de room, kruid met peper en zout en snuifje nootmuskaat. Doe olie in (tefal of gietijzeren)pan en bak de courgettes tot het vocht eruit is. Doe dan de eiermassa erbij en keer halverwege om. Als klaar, doe de omelet op een plat bord.
  • Tweede omelet:
    Schil de paprika en snij in kleine blokjes. Klop 3 eieren in kommetje met 1/3 van de room, kruid met peper en zout. Doe olie in (tefal of gietijzeren)pan en bak de paprika aan (niet doorbakken). Doe dan de eiermassa erbij en keer halverwege om. Als klaar, doe de omelet op de eerste omelet.
  • Derde omelet:
    Snij de verse kruiden fijn en meng met 3 eieren in kommetje. Doe 1/3 van de room, peper en zout en snuifje nootmuskaat erbij. Doe olie in (tefal of gietijzeren)pan en giet eiermengsel in pan. Keer halverwege om. Als klaar, doe de omelet op de andere twee omeletten.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 276kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 8g | Vet: 28g
5 van 1 stem