Maak de saus: Indien je verse munt gebruikt hak de blaadjes dan zeer fijn. Voeg de munt toe aan de yoghurt en laat minstens 30 minuten in de koelkast staan.
Snij de ui in twee en snij dan dunne (halve) ringen uit iedere helft. Maak eventueel de uien wat kleiner. Haal de zaadjes uit de chili en snij de schil overgebleven schil van de chili fijn.
Zeef de bloem en doe die samen met de kruiden en het bakpoeder en wat zout in een grote mengkom. Meng alles goed dooreen.
Voeg ook de ui en groene chili toe en meng opnieuw goed.
Voeg voldoende koud water toe (5 tot 10 cl) tot een glad maar consistent mengsel ontstaat en alle uien ermee bedekt zijn.
Bereiding
Verwarm de frituurolie aan 180 graden. Schep met een soeplepel een hoopje ui in het frituurmandje. Doe dan het mandje in de frituurolie vet en haal die na 2 a 3 minuten eruit als ze mooi bruin zien. Niet teveel tegelijk ! (Ik doe er 4 tegelijk)
Laat uitlekken op keukenpapier en dien zeer warm op.