Ga terug
+ servings

Risotto in Hogedrukpan

Risotto bereid onder hoge druk
Totale tijd35 minuten
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Porties: 6 personen
Calorieën: 445kcal

Ingrediënten

  • 400 gram Arbioro rijst
  • 1200 ml bouillon
  • 2 uien
  • 200 ml Witte wijn
  • 40 ml olijfolie
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram boter
  • peper en zout

Instructies

  • Snipper de ui fijn. Doe olie in de hoge druk pan en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Bak 5 minuten aan.
  • Doe de rijst erbij en bak ook even aan tot de korrels glazig zijn.
  • Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
  • Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
  • Laat druk ontsnappen en doe open.
  • Snij de boter in klontjes en leg op de risotto. Laat 5 minuten afgedekt staan. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de basisrisotto en breng op smaak met zout en peper.

Uitrusting

Notities

Je kunt na het bereiden van de risotto nog allerlei zaken toevoegen, bvb langoustines, mosselen of andere zeevruchten, champignons, enz.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 13g
5 van 3 stemmen