Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Visfumet
Recept voor het bereiding van visfumet, de basis voor vele sausen bij vis.
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang:
Bijgerecht, Saus en Dressing
Keuken:
Belgisch, Frans
Porties:
2
liter
Calorieën:
10
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
1
kg
graten van magere vis,
bij voorkeur platvissen
2
liter
water
25
cl
witte wijn
2
uien
2
stengels
bleekselder
100
gram
afval van champignons
1
citroen
1
bouquet garni
10
peperkorrels
15
gram
boter
Instructies
Snij ui in dunne plakjes. Snij selder in blokjes.
Doe boter in pan, laat smelten en doe dan de helft van de ui, selder en champignons erop.
Leg de visgraten op de groenten en leg dan de overgebleven helft van de groenten erop.
Laat goed uitzweten (sueren) op laag vuur.
Voeg het water toe en na
10 minuten
de wijn.
Voeg nu de kruidentuil, de citroen en peperkorrels toe.
Breng vocht aan de kook en laat dan
20 minuten
zacht sudderen. Schuim in die periode regelmatig af.
Zeef de fumet dan door een fijne zeef.
Uitrusting
Fijne zeef
Notities
Laat de citroen achterwege indien fumet dient voor vissoep.
Er zijn goede visfumets in poedervorm in de handel !!!
Voedingswaarden per Portie
Serving:
10
cl
|
Calorieën:
10
kcal
|
Eiwit:
1
g
5
van 1 stem