Ga terug
+ servings

Carpaccio van Zalm en Rivierbaars

Carpaccio, maar dit keer van vis
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 511kcal

Ingrediënten

  • 500 gram verse zalmfilet zonder graten of vel
  • 250 gram filet van rivierbaars
  • 2 citroenen
  • 3 dl olijfolie
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje zout
  • 20 gram gember

Instructies

Voorbereiding

  • Leg de zalm tussen 2 lagen cellofaan en sla plat tot een rechthoek van 40 x 30 cm.
  • Haal de bovenste laag cellofaan weg en sckik op de onderste rand de rivierbaarsfilets.
  • Gember (grof) raspen en uitstrooien over de vis.
  • Geheel oprollen in cellofaan en randen goed sluiten. Extra cellofaan er rond.
  • In diepvries plaatsen tot de rol bijna bevroren is.
  • Maak nu de dressing: Schil de citroen met een dunschiller. Vervolgens de schil van de citroen in zeer fijne julienne snijden. Van de citroen het vruchtvlees in hele dunne partjes snijden. Met sap en zeste mengen. Ook met olie en pezo goed mengen.

Afwerking

  • Zalmrol in fijne plakjes snijden: 7 plakjes per bord. Bedruppen met de dressing en peper van de molen.

Uitrusting

Diepvries

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 511kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 18g | Vet: 48g
5 van 3 stemmen