Ga terug
+ servings

Timbaal van Zalm Met Paprikasaus

Feestelijk gerecht van zalm met een romige paprikasaus
Passieve Tijd3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 564kcal

Ingrediënten

  • 1 zalm van ongeveer 2kg of 2 zalmhaasjes van 20 cm
  • 30 plakjes gerookte pancetta of gerookt spek heel dun gesneden
  • 3 rode paprika's
  • 1 dl room
  • 150 gram boter
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • bouillon
  • olijfolie
  • basilicum
  • tijm
  • paprikapoeder

Instructies

Voorbereiding

  • Paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in oven aan 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zakje doen, dit afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen.
  • Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon. Als de paprika’s gaar zijn, doe dan de boter in pan en laat smelten. Room ook in pan. Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef duwen. Kruiden met paprikapoeder.
  • Zalm eventueel fileren, filet breder maken door in lengte dikste deel los te snijden en over te plooien. Zalm tussen twee lagen cellofaan platslaan tot vierkant van 24 x 24 cm.
  • Cellofaan (30 x20) op tafel leggen. Bedekken met spek. Dan zalm erover leggen. Bestrooien met gesnipperd basilicumblaadjes en tijm.
  • Zalm in rolletje draaien. Goed aanspannen; Dan spek oprollen rond zalm. Cellofaan goed rond de zalm spannen; Dan in de lengte in nieuwe rol cellofaan draaien. Aan uiteinden goed aandraaien. Rolletjes minstens 3 uur in de frigo leggen.

Afwerking

  • Voor bakken in moten van 3 cm snijden (8 per rol). Cellofaan verwijderen.
  • Aanbakken in olijfolie (eenmaal draaien)
  • Saus op bord en zalm erover. Twee per bord.

Uitrusting

Mixer
Fijne zeef

Notities

Zalm dag op voorhand klaarmaken en dan in frigo.
Zalm kan tot 4 dagen in frigo blijven alvorens aan te snijden.
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 564kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 29g | Vet: 48g
5 van 1 stem