Ga terug
+ servings

Mierikswortelzalf

Recept voor een pikante mierikswortelzalf
Passieve Tijd1 dag
Totale tijd1 dag 30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 10 personen
Calorieën: 112kcal

Ingrediënten

  • 50 gram mierikswortel fijngeraspt
  • 350 gram slagroom
  • 3,2 gram zout
  • 0,3 gram Xanthaangom

Instructies

  • Meng de slagroom door de mierikswortel.
  • Doe in een luchtdichte zak of een goed afgesloten potje en zet minstens 24 uur in de koelkast. Hoe langer je dit doet, des te "scherper" zal het zalfje zijn.
  • Doe dit mengsel door een fijne zeef.
  • Meng het zout en de Xanthaangom door het mengsel en klop dit op tot je pieken bekomt.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Uitrusting

Microplane
Fijne zeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 112kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 8g | Vet: 10g
5 van 1 stem