Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pasta Pomodoro
Pasta Pomodoro
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Pasta
Keuken:
Italiaans
Porties:
2
personen
Calorieën:
526
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
250
gram
pasta
bij voorkeur penne
500
gram
gepelde tomaten uit blik
3
el
olijfolie
3
knoflookteentjes
60
gram
pecorino
Instructies
Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem, verwarm en doe er de in plakjes gesneden knoflookteentjes bij.
Bak de knoflookteentjes tot ze lichtbruin zijn en haal ze dan uit de pan.
Doe dan de tomaten in de pan en plet ze fijn.
Doe de helft van het stuk pecorino in de pan en rasp de ander helft van de kaas fijn.
Laat de tomatensaus tot de helft inkoken.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Doe drie eetlepels van het kookvocht van de pasta bij de tomatensaus.
Kruid saus af met peper en zout.
Meng de saus door de pasta.
Doe pasta met saus in borden en bestrooi met kaas.
Notities
•Kan ook met parmezaanse kaas.
•Uiteraard het best met pienoli tomaatjes uit de streek van de Vesuvius, maar daar is o zo moeilijk aan te komen.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
526
kcal
|
Koolhydraten:
40
g
|
Eiwit:
11
g
|
Vet:
33
g
3.96
van
22
stemmen