Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Currysaus
Klassieke gladde currysaus (of kerriesaus)
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Saus en Dressing
Keuken:
Klassieke
Trefwoord:
curry, Saus, Witte wijnsaus
Porties:
4
personen
Calorieën:
155
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
1
grote ui
1
zoete appel
25
gram
boter
currypoeder
2
eetlepels
tarwebloem
500
ml
gevogeltefond,
(of visfumet)
100
ml
culinaire room
peper en zout
2
schijfjes
ananas
Instructies
Voorbereiding
Pel de ui en schil de appel, verwijder klokhuis en snij fijn.
Bestrooi de appel royaal met kerriepoeder en bloem. Meng goed met de ui.
Laat boter smelten en bak ui-appelmengsel droog op het vuur.
Bevochtig met fond, kruid met pezo en breng aan de kook.
Laat
15 minuten
zacht pruttelen.
Giet door zeef en werk af met room.
Laat de saus staan tot gebruik.
Afwerking
Verwarm de saus.
Vermeng de saus eventueel met ananasblokjes.
Uitrusting
Fijne zeef
Notities
Gebruik visfumet ipv gevogeltefonds indien de saus bij vis opgediend wordt.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
155
kcal
|
Koolhydraten:
9
g
|
Eiwit:
6
g
|
Vet:
11
g
5
van
5
stemmen