Ga terug
+ servings

Currysaus

Klassieke gladde currysaus (of kerriesaus)
Totale tijd40 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Klassieke
Trefwoord: curry, Saus, Witte wijnsaus
Porties: 4 personen
Calorieën: 155kcal

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 zoete appel
  • 25 gram boter
  • currypoeder
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 500 ml gevogeltefond, (of visfumet)
  • 100 ml culinaire room
  • peper en zout
  • 2 schijfjes ananas

Instructies

Voorbereiding

  • Pel de ui en schil de appel, verwijder klokhuis en snij fijn.
  • Bestrooi de appel royaal met kerriepoeder en bloem. Meng goed met de ui.
  • Laat boter smelten en bak ui-appelmengsel droog op het vuur.
  • Bevochtig met fond, kruid met pezo en breng aan de kook.
  • Laat 15 minuten zacht pruttelen.
  • Giet door zeef en werk af met room.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.
  • Vermeng de saus eventueel met ananasblokjes.

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

Gebruik visfumet ipv gevogeltefonds indien de saus bij vis opgediend wordt.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 6g | Vet: 11g
5 van 5 stemmen