Ga terug
+ servings

Ragu (tomaten-vleessaus)

De onvolprezen tomaten vleessaus, partner van de meeste Belgische spaghetti's
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 174kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselder met het groen
  • 1 wortel
  • 150 gram Italiaanse worst of gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Hak de ui, bleekselder, wortel en peterselie fijn.
  • Laat de olie in een kleine pan heet worden en bak hierin de groenten zacht maar niet bruin.
  • Indien u worst gebruikt, snijd de worst open en haal het vlees eruit.
  • Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak al omscheppend tot het gehakt verkleurd.
  • Voeg de tomaten toe en laat minstens 30 minuten zacht pruttelen. Veel langer mag ook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe (maar verdun nooit met water).

Notities

Tip

Voor vegetariërs: Vervang het gehakt door gedroogde paddestoelen (porcini).  Week deze eerst alvorens toe te voegen.
In sommige recepten doet met ook een beetje melk bij het mengsel.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 174kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 9g | Vet: 13g
4.25 van 4 stemmen