Ga terug
+ servings

Mayonaise

DE OERSAUS
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Klassieke
Porties: 8 porties
Calorieën: 408kcal

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 koffielepel mosterd
  • 350 ml olie
  • 2 eetlepel citroensap of witte wijnazijn
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Doe de eierdooiers en mosterd in een kom (bij voorkeur met holle bodem).
  • Roer de eierdooier en de mosterd met een garde voorzichtig door elkaar.
  • Klop er dan straalsgewijs de olie onder. Blijf gelijkmatig en in eenzelfde richting rustig roeren.
  • Ga door tot het mengsel (liaison) gebonden is.
  • Doe er dan de azijn of het citroensap bij.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.

Notities

Het is aanbevolen dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn. Het liefste op kamertemperatuur.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 408kcal | Eiwit: 6g | Vet: 12g
5 van 6 stemmen