Mousseline
Hollandaise, maar met room
Totale tijd20 minuten min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans, Klassieke
Porties: 4 personen
Calorieën: 424kcal
- 3 eierdooiers
- 150 gram boter
- 0,5 sap van 1 citroen
- 15 cl room van minstens 35 %
- peper en zout
Klop de room half op.
Laat de boter zachtjes smelten. Ze mag zeker niet bruin worden. Laat de witte melkresten bezinken.
Neem een sauteuse en doe er de eierdooiers in . Voeg een beetje water en citroesap toe en klop zachtjes de eieren los.
Zet de sauteuse op een zacht vuur en klop met garde ( in 8-vorm) de eieren tot gebonden schuim.
Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk aan de boter toe. Zorg dat er geen bezinksel bij het eiermengsel komt.
Roer de halfopgeklopte room erdoor.
Kruid met peper en zout.
Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 19g | Vet: 78g