500gramsoepgroenten, zoals wortel, prei, selder en ajuin
30 gramboterom groenten aan te stoven
250gramchampignons
30 gramboterom champignonnen in aan te stoven
1laurierblad
1beetjepeterseliestengels
1takjetijm
100gramgemengd gehakt,facultatief
Voor de béchamelsaus
40gramboter
40grambloem
1dlroom
1snuifjePeper,versgemalen
1 snuifjezout
1snuifjenootmuskaat,versgemalen
Instructies
Maak de groenten schoon, snijd ze in grove stukken en zet aan in de boter in een hoge druk kookpot met regeling op hoge druk. Leg er de kip op en giet er water bij tot de kip onder staat.
Breng aan de kook en laat nog 30 minuten koken op hoge druk wanneer deze bereikt is. Laat dan de stoom af op natuurlijke wijze. Neem de kip uit de pot, zeef de bouillon en meet er een halve liter van af.
Snijd de champignons in plakjes en smoor ze gaar in boter.
Maak de béchamelsaus: Smelt de boter in de sauspan, roer er de bloem bij en klop er de bouillon door. Klop en kook totdat je een mooie gladde saus hebt. Roer dan de room door de saus.
Snijd het vlees van de kip in kleine stukjes en roer samen met de champignons door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Facultatief: Maak kleine balletjes van het gehakt en kook die even in wat bouillon. Voeg die toe bij de kip in de saus.