Ga terug
+ servings

Simpele, huiselijke Curry

Indiase manier om saus te maken
Pasieve Tijd1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 334kcal

Ingrediënten

  • 1200 gram kipfilets of lamstoofvlees
  • 3 el ghee of olie
  • 3 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van 1,5cm
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 snufje kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl garam masala
  • 3 tl paprikapoeder
  • 600 gram gepelde tomaten uit blik

Instructies

Bereiding

  • Snij de uien heel fijn. Plet de knoflookteentjes. Rasp de gember met een gemberrasp of snij zeer fijn.
  • Plet de tomaten met het vocht tot moes. Snij het vlees in hapklare stukjes.
  • Verhit de vetstof in een stevige pan. Doe er de ui in en bak op een middelhoog vuur onder veelvuldig roeren gedurende 20 minuten of tot dat de ui goed bruin is.
  • Voeg knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken.
  • Voeg de gemalen koriander toe en roer een minuut om.
  • Doe er de kurkuma, komijn, garam masala en paprika bij en roer nog 30 seconden om.
  • Voeg (afhankelijk van dikte saus) eventueel al roerend wat water toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe er de tomaten bij en laat nog eens 5 minuten sudderen.
  • Doe nu het in stukjes gesneden vlees erbij.
  • Kook de curry zachtjes verder tot het hoofdingrediënt klaar is. Dit neemt toch minstens één uur in beslag.

Afwerking

  • Bestrooi eventueel vlak voor het serveren met gehakte verse korianderblaadjes.
  • Serveer met rijst of pitta-brood.

Uitrusting

Creuset

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 38g | Vet: 6g
4 van 5 stemmen