Ga terug
+ servings

Limoengranita met limoncello

Recept voor een fris dessert of tussengerecht uit Italië
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: dranken en sapjes, Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 40kcal

Ingrediënten

  • 1 geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 50 cl koud water
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 15 cl limoncello

Instructies

Voorbereiding

  • Doe het limoensap met het koude water in een middelgrote pan. Voeg de suiker en de helft van de limoenschil toe en verwarm alles tot de suiker opgelost is. Roer geregeld.
  • Neem de pan van het vuur, roer de limoncello door het suikerwater en laat alles afkoelen.
  • Doe de vloeistof in een ondiepe diepvriesbak en zet hem in de vriezer tot er ijskristallen langs de wand ontstaan. Roer het geheel nu krachtig met een vork dooreen en zet weer in de vriezer.
  • Herhaal het door elkaar roeren om de 20 minuten tot het mengsel niet meer vloeibaar is.

Afwerking

  • Haal de granita uit de vriezer en doe in serveerglaasjes en bestrooi met de achtergehouden limoenschil of gekrulde schil

Uitrusting

Diepvries

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 40kcal | Koolhydraten: 8g | Vet: 1g
5 van 2 stemmen