Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef. Houd het sap apart.
Was de pitjes van de passievrucht. Houd 1 eetlepel van de pitjes apart. Week de gelatine in koud water.
Warm de room met de suiker op. Haal van het vuur en voeg er de mascarpone en geweekte gelatine aan toe.
Laat even afkoelen en voeg de pitjes van de passievrucht toe.
Giet in serveerglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Kook intussen het sap van de passievrucht een beetje in met wat suiker tot een siroop.
Voor de wafeltjes (facultatief)
Smelt de boter.
Doe de bloem met het eiwit bij de gesmolten boter en roer nog even door. Roer ook de groene kleurstof door het deeg.
Laat dan afkoelen.
Rol het deeg uit op de siliconenvorm, met behulp van een in koud water gedrenkte spatel zodat alle holtes gevuld zijn. Verwijder vervolgens het overtollige deeg van het oppervlak van de vorm.
Bak in een voorverwarmde oven op 160° gedurende 9-10 minuten. Laat de wafels afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Afwerking
Werk net voor het serveren de panna cotta af met de siroop, pitjes van passievrucht en een stukje stervrucht
Zet eventueel een wafeltje recht op de panna cotta.