Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Crème Brulée met Elixir d'Anvers uit Thermomix
Crème Brulée met Elixir d'Anvers bereid in een Thermomix
Passieve Tijd
1
dag
d
Totale tijd
1
dag
d
30
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Belgisch, Frans
Trefwoord:
Creme Brulee, Dessert
Porties:
6
personen
Calorieën:
391
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
360
ml
room
1
vanillestokje of vanille-extract
90
gram
suiker
voor bij de room
13
eierdooiers
30
gram
Elixir d'Anvers
naar smaak
60
gram
suiker
om te karamelizeren
Instructies
Voorbereiding
Giet de room en de suiker in de beker van de Thermomix.
Zet Tm aan: 30+ sec / 50° / snelheid 2
Splits het vanillestokje en doe het merg in de beker;
Doe ook de eierdooiers in de beker:
Zet Tm aan: 14+ min / 80° / snelheid 3
Voeg 2 minuten voor het einde van de bereiding de Elixir d'Anvers door de opening in het deksel.
Giet de crème brulee in 6 kommetjes en laat afkoelen in de frigo. Nog beter is om het mengsel een nacht in de frigo te laten.
Afwerking
Verdeel de suiker egaal over de potjes.
Smelt de suiker met een vlammenbrander door de brander continue te bewegen tot de suiker gesmolten is en bruin ziet met blaasjes.
Dien dan onmiddellijk op.
Uitrusting
Thermomix
Gasbrander
Notities
Je kunt de potjes bij het branden van de suiker eventueel in een ijsbad zetten. Zo blijft de crème beter koud.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
391
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwit:
55
g
|
Vet:
130
g
4.72
van
7
stemmen