Ga terug
+ servings

Crème Brulée met Elixir d'Anvers uit Thermomix

Crème Brulée met Elixir d'Anvers bereid in een Thermomix
Passieve Tijd1 dag
Totale tijd1 dag 30 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Creme Brulee, Dessert
Porties: 6 personen
Calorieën: 391kcal

Ingrediënten

  • 360 ml room
  • 1 vanillestokje of vanille-extract
  • 90 gram suiker voor bij de room
  • 13 eierdooiers
  • 30 gram Elixir d'Anvers naar smaak
  • 60 gram suiker om te karamelizeren

Instructies

Voorbereiding

  • Giet de room en de suiker in de beker van de Thermomix.
    Zet Tm aan: 30+ sec / 50° / snelheid 2
  • Splits het vanillestokje en doe het merg in de beker;
  • Doe ook de eierdooiers in de beker:
    Zet Tm aan: 14+ min / 80° / snelheid 3
  • Voeg 2 minuten voor het einde van de bereiding de Elixir d'Anvers door de opening in het deksel.
  • Giet de crème brulee in 6 kommetjes en laat afkoelen in de frigo. Nog beter is om het mengsel een nacht in de frigo te laten.

Afwerking

  • Verdeel de suiker egaal over de potjes.
  • Smelt de suiker met een vlammenbrander door de brander continue te bewegen tot de suiker gesmolten is en bruin ziet met blaasjes.
  • Dien dan onmiddellijk op.

Uitrusting

Gasbrander

Notities

Je kunt de potjes bij het branden van de suiker eventueel in een ijsbad zetten. Zo blijft de crème beter koud.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 55g | Vet: 130g
4.72 van 7 stemmen