Doe de bloem, het zout en de gist in een grote kom en meng.
Voeg het water geleidelijk aan, maar traag, toe terwijl je roert met een houten lepel. Bebloem je werkblad lichtjes en doe het deegmengsel op je werkblad. Doe dit met bebloemde of ingeoliede handen om kleven te voorkomen. Kneed nu met de handen gedurende twee tot drie minuten. Het deeg zal nog niet elastisch zijn, maar zal toch een vaste bal vormen.
Doe het deeg in een lichtje ingeoliede kom en bedek met een natte handdoek of plastiek (bvb douchekapje) om uitdrogen te vermijden.
Laat 24 uur staan op kamertemperatuur. Het deeg zal verdubbelen in omvang.
Breng nu het deeg over op een snijplank en verdeel het in drie of vier porties.
Maak nu balletjes en doe ieder balletje in een klein plastiek potje dat luchtdicht afgesloten kan worden;
Plaats de potjes in de frigo gedurende 48 tot 96 uur. (48 uur is ideaal, maar het kan ook vroeger)
Doe de balletjes minstens één uur voor gebruik uit de frigo zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.