Ga terug
+ servings

Cannelloni met Kip en Champignons uit Thermomix

Cannelloni met Kip en Champignons bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannelloni
Porties: 5 personen
Calorieën: 685kcal

Ingrediënten

  • 18 cannelloni
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 gram gemalen kaas

Voor de béchamel

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 8 dl melk

Voor de farce

  • 20 gram olijfolie
  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram Philadelphia® natuur
  • 1 beetje basilicum
  • 100 gram parmezaanse

Instructies

  • Pel de ui en snij de kipfilet in kleine blokjes. Snij ook de champignons in schijfjes
  • Doe de helft van de olijfolie in een pan en verwarm de olie. Bak de champignons aan.
  • Snij de ui in twee en doe in de mengbeker van de Thermomix.

    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5
  • Spatel de ui naar beneden en voeg de resterende olijfolie toe.
    Stel TM in: 5+ minuten / 120 graden / snelheid 1
  • Voeg de kippenblokjes toe.
    Stel TM in : 5+ minuten / 120 graden / Omgekeerd en lepelsnelheid
  • Doe 1/3 van de champignons in de mengbeker, evenals de Philadelphia, het ei, en de basilicum. Doe ook de peper, het zout en nootmuskaat erbij.

    Stel TM in: 15 seconden / snelheid 3
    Mix tot dikke brij: er moeten nog stukjes kip zichtbaar blijven.
  • Giet over in kom en maak beker schoon.
  • Maak nu de béchamel. Die de boter in de beker.
    Stel TM in: 3+ minuten /100 graden / snelheid 1
  • Doe bloem bij de gesmolten boter.
    Stel TM in : 3+ minuten / 100 graden / snelheid 1
  • Voeg melk, peper, zout en nootmuskaat toe.
    Stel TM in: 10+ minuten / 90 graden / snelheid 4
  • Doe de rest van de champignons bij de béchamel, evenals de parmezaanse.

    Mix 1 minuut / 90 graden /omgekeerd en snelheid 2
  • Verwarm de oven voor aan 180 graden.
  • Doe een bodempje béchamel in een ovenschotel.
  • Vul de cannelloni op met de farce en leg op de saus in de ovenschotel.
  • Giet de rest van de béchamel in de ovenschotel en bestrooi met de gemalen kaas.
  • Doe de schotel gedurende 30 minuten in de oven

Uitrusting

Notities

Tip van Jef:snij de kip in hele fijne blokjes en doe de farce in een spuitzak om de cannelloni te vullen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 685kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 40g | Vet: 39g
4.50 van 2 stemmen