Pel de ui en snij de kipfilet in kleine blokjes. Snij ook de champignons in schijfjes
Doe de helft van de olijfolie in een pan en verwarm de olie. Bak de champignons aan.
Snij de ui in twee en doe in de mengbeker van de Thermomix. Stel TM in: 5 sec / snelheid 5
Spatel de ui naar beneden en voeg de resterende olijfolie toe.Stel TM in: 5+ minuten / 120 graden / snelheid 1
Voeg de kippenblokjes toe.Stel TM in : 5+ minuten / 120 graden / Omgekeerd en lepelsnelheid
Doe 1/3 van de champignons in de mengbeker, evenals de Philadelphia, het ei, en de basilicum. Doe ook de peper, het zout en nootmuskaat erbij. Stel TM in: 15 seconden / snelheid 3 Mix tot dikke brij: er moeten nog stukjes kip zichtbaar blijven.
Giet over in kom en maak beker schoon.
Maak nu de béchamel. Die de boter in de beker.Stel TM in: 3+ minuten /100 graden / snelheid 1
Doe bloem bij de gesmolten boter.Stel TM in : 3+ minuten / 100 graden / snelheid 1