Ga terug
+ servings

Ananas met Vanillesaus

Een recept voor Ananas met Vanillesaus en Rum.
Totale tijd45 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 175kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine verse ananas
  • 50 gram boter
  • 2 vanillestokjes
  • 20 cl water
  • 150 gram suiker
  • 3 el bruine rum
  • 2 el witte wijnazijn
  • Roomijs Facultatief

Instructies

Voorbereiding

  • Laat een grote helft van de boter op kamertemperatuur komen. Snij de vanillestokjes doormidden en schraap er het merg uit. Meng de boter met het merg en hou apart.
  • Giet het water in een pannetje en voeg de suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Wanneer de suiker opgelost is, laat dan nog één minuut doorkoken. Zet deze siroop apart.
  • Schil de ananas en snij in (dunne) schijven. Verwijder het harde hart van de schijven.
  • Zet een antikleefplan op een hoog vuur. Doe er de resterende boter bij en bak de ananas ongeveer 3 minuten aan elke kant. De ananas mag een bruin kleurtje krijgen.
  • Schep de ananas uit de pan en giet het braadvet weg. Doe de ananas er opnieuw in en zet op een zacht vuurtje. Giet de rum bij de ananas; Laat even inkoken en doe er de wijnazijn bij. Laat opnieuw even inkoken. Doe dan de suikersiroop bij de ananas en laat nog een 5-tal minuten zacht sudderen.

Afwerking

  • Verwarm het pannetje met de ananas en de siroop zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Verdeel de ananas over warme borden. Doe nu de boter met het merg in de pan en laat de boter uitsmelten door met de pan te schudden, weg van het vuur. Overgiet de ananas met de saus.

Notities

Tip
Serveer bij de ananas een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 175kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 1g | Vet: 10g
5 van 2 stemmen