Pel het knoflookteentje en snij het teentje in heel kleine stukjes.
Was de rijst verschillende keren en laat uitlekken. Doe de rijst in een kom en voeg drie keer zoveel water toe. Laat 30 minuten weken en laat de rijst dan uitlekken.
Maak de champignonnen schoon en snij in schijfjes van 3 mm dik.
Verhit de olie in een zware kookpot op een middelhoog vuur. Als de olie warm is, doe er dan de ui en look bij. Roer gedurende 2 minuten of tot de ui bruin begint te zien aan de randen.
Doe de champignonnen erbij en roer gedurende 2 minuten.
Afwerking
Doe nu de rijst, de gember, de garam masala en het zout in de kookpot. Verlaag het vuur er roer gedurende 2 minuten.
Voeg de vermelde hoeveelheid water toe en breng aan de kook.
Sluit de pot zeer goed af met een deksel (en eventueel aluminiumfolie) en doe het vuur heel, heel zacht.
Kook gedurende 25 minuten.
Doe het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten in de pot (zonder dat je het deksel optilt!)