Ga terug
+ servings

Khumbi Pulao (Champignonnenrijst)

Rijst Een Beetje Meer
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Indiaas, Rijst
Porties: 6 personen
Calorieën: 294kcal

Ingrediënten

  • 360 gram lange korrelrijst (of 425 ml)
  • 150 gram champignonnen
  • 50 gram gepelde ajuin
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 knoflookteentje
  • 0,5 tl geraspte gember
  • 0,25 tl garam masala
  • 1 tl zout
  • 570 ml water

Instructies

Voorbereiding

  • Pel het knoflookteentje en snij het teentje in heel kleine stukjes.
  • Was de rijst verschillende keren en laat uitlekken. Doe de rijst in een kom en voeg drie keer zoveel water toe. Laat 30 minuten weken en laat de rijst dan uitlekken.
  • Maak de champignonnen schoon en snij in schijfjes van 3 mm dik.
  • Verhit de olie in een zware kookpot op een middelhoog vuur. Als de olie warm is, doe er dan de ui en look bij. Roer gedurende 2 minuten of tot de ui bruin begint te zien aan de randen.
  • Doe de champignonnen erbij en roer gedurende 2 minuten.

Afwerking

  • Doe nu de rijst, de gember, de garam masala en het zout in de kookpot. Verlaag het vuur er roer gedurende 2 minuten.
  • Voeg de vermelde hoeveelheid water toe en breng aan de kook.
  • Sluit de pot zeer goed af met een deksel (en eventueel aluminiumfolie) en doe het vuur heel, heel zacht.
  • Kook gedurende 25 minuten.
  • Doe het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten in de pot (zonder dat je het deksel optilt!)

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 294kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 75g | Vet: 9g
5 van 4 stemmen