Ga terug
+ servings

Masaledar sem (Gekruide groene boontjes)

Gekruide groene boontjes als bijgerecht in een maaltijd uit India
Passieve Tijd50 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Boontjes, Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 99kcal

Ingrediënten

  • 400 gram verse sperzieboontjes
  • 3 cm gember
  • 5 knoflookteentjes
  • 200 ml water
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 gedroogd klein rood chilipepertje, gekneusd
  • 1 tl gemalen koriander
  • 200 gram gepelde tomaten uit blik
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl citroensap
  • 1 snuifje versgemalen peper

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de gewassen boontjes in stukjes van 2 cm.
  • Doe de gember en de knoflook in de kom van een elektrische blender of keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en mix tot een gladde massa.
  • Verwarm de olie in stevige kookpot op middelmatig vuur. Als de olie warm is doe de komijnzaadjes erbij.
  • Doe 5 seconden later het pepertje erbij.
  • Doe dan de gember-knoflookpuree erbij. Roer gedurende 1 minuut.
  • Doe de koriander er dan bij. Roer enkel keren.
  • Doe dan de tomaten erbij. Roer gedurende 2 minuten. Plet hierbij de tomaten tot moes.
  • Doe de boontjes, zout en het resterende water erbij. Breng tot bijna kookpunt.
  • Doe het deksel op de kookpot en kook verder op laag vuurtje tot de boontjes zacht zijn. Dit duurt minstens 50 minuten.
  • Voeg citroensap toe en wat gemalen peper.
  • Verhoog het vuur en kook tot alle vocht verdwenen is.

Afwerking

  • U kunt de boontjes laten afkoelen en dan weer opwarmen voor het serveren.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 99kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 7g
3.86 van 21 stemmen