Masaledar sem (Gekruide groene boontjes)
Gekruide groene boontjes als bijgerecht in een maaltijd uit India
Passieve Tijd50 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Boontjes, Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 99kcal
- 400 gram verse sperzieboontjes
- 3 cm gember
- 5 knoflookteentjes
- 200 ml water
- 3 el plantaardige olie
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 gedroogd klein rood chilipepertje, gekneusd
- 1 tl gemalen koriander
- 200 gram gepelde tomaten uit blik
- 0,5 tl zout
- 1 tl citroensap
- 1 snuifje versgemalen peper
Voorbereiding
Snij de gewassen boontjes in stukjes van 2 cm.
Doe de gember en de knoflook in de kom van een elektrische blender of keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en mix tot een gladde massa.
Verwarm de olie in stevige kookpot op middelmatig vuur. Als de olie warm is doe de komijnzaadjes erbij.
Doe 5 seconden later het pepertje erbij.
Doe dan de gember-knoflookpuree erbij. Roer gedurende 1 minuut.
Doe de koriander er dan bij. Roer enkel keren.
Doe dan de tomaten erbij. Roer gedurende 2 minuten. Plet hierbij de tomaten tot moes.
Doe de boontjes, zout en het resterende water erbij. Breng tot bijna kookpunt.
Doe het deksel op de kookpot en kook verder op laag vuurtje tot de boontjes zacht zijn. Dit duurt minstens 50 minuten.
Voeg citroensap toe en wat gemalen peper.
Verhoog het vuur en kook tot alle vocht verdwenen is.
Calorieën: 99kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 7g