Foie Gras Sousvide bereid
Foie Gras Sousvide bereid
Passieve Tijd1 dag d 1 uur uur 20 minuten min
Totale tijd1 dag d 2 uur uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Porties: 20 porties
Calorieën: 123kcal
- 500 gram eende- of ganzelever
- 10 gram zout (bij voorkeur in vlokken)
- 5 gram Peper
- 70 gram Porto
Breng de lever op kamertemperatuur.
Verwijder de aders.
Voeg peper, zout en porto toe en meng goed.
Leg de lever op een plastic folie en wikkel in een stevige worst met doorsnede van 7 cm. Doe eventueel nog een folie rond.
Doe in sousvide zak.
Doe gedurende 40 minuten in een warmwaterbad van 55,5 graden Celcius.
Doe dan gedurende 40 minuten in ijswater.
Haal uit sousvide zak en laat nog minstens 24 uur opstijven in frigo.
Calorieën: 123kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 2g | Vet: 12g