Ga terug
+ servings

Foie Gras Sousvide bereid

Foie Gras Sousvide bereid
Passieve Tijd1 dag 1 uur 20 minuten
Totale tijd1 dag 2 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Porties: 20 porties
Calorieën: 123kcal

Ingrediënten

  • 500 gram eende- of ganzelever
  • 10 gram zout (bij voorkeur in vlokken)
  • 5 gram Peper
  • 70 gram Porto

Instructies

  • Breng de lever op kamertemperatuur.
  • Verwijder de aders.
  • Voeg peper, zout en porto toe en meng goed.
  • Leg de lever op een plastic folie en wikkel in een stevige worst met doorsnede van 7 cm. Doe eventueel nog een folie rond.
  • Doe in sousvide zak.
  • Doe gedurende 40 minuten in een warmwaterbad van 55,5 graden Celcius.
  • Doe dan gedurende 40 minuten in ijswater.
  • Haal uit sousvide zak en laat nog minstens 24 uur opstijven in frigo.

Uitrusting

Notities

Hierbij kan huisgemaakte uienconfituur  gegeten worden.  

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 123kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 2g | Vet: 12g
4.55 van 11 stemmen