Carpaccio van Rundsvlees
Carpaccio van Rundsvlees
Passieve Tijd3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 10 minuten min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 506kcal
- 400 gram rundsvlees
- 100 gram parmezaanse
- 100 gram pijnboompitten
- 2 el olijfolie van de beste kwaliteit
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el kappertjes
- 50 gram rucola
- 1/2 citroen
- 1 snuifje peper
Voorbereiding
Doe het vlees 2 a 3 uren op voorhand in de diepvries of haal bevroren vlees 3 uur op voorhand uit de diepvries.
Snij het vlees met de vleessnijmachine in filterdunne plakken en schik die op de borden.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Afwerking
Overgiet het vlees met de olijfolie.
Doe enkele druppels citroensap en balsamico op ieder bord.
Strooi ook enkel kappertjes over het vlees.
Schaaf de kaas over het vlees.
Doe de rucola in het midden van het bord.
Tip
Neem meer vlees dan nodig. Dit vergemakkelijkt het snijden.
Gebruik eens truffelpasta ipv balsamico. Los deze eerst op in een beetje olie.
Calorieën: 506kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 32g | Vet: 42g