Snij het konijn in stukken en bewaar gedurende 20 minuten in de koelkast
Snij ook de levertjes in stukken, kruid met peper en zout en overgiet ze met de helft van de porto. Laat gedurende 20 minuten marcereren. (dit is de Franse keukenterm voor in alcohol laten trekken)
Doe in de Thermomix: de gepelde en in 4 gesneden ajuin, de noten, de kervel en de tijm. Stel TM in: 5 sec / Snelheid 5
Haal dit uimengsel nu uit de thermomix en zet weg in een schaaltje.
Doe de lever in de thermomix Stel TM in: 20 sec / Snelheid 6
Voeg in de thermomix het konijnenvlees, het gehakt, het ei, het uienmengsel en de rest van de porto toe Stel TM in: 2 sec / Snelheid turbo eventueel nogmaals 2 sec mixen met turbo.
Bedek de onderkant en zijkant van de terrine met de spekreepjes.
Giet het vleesmengsel in de terrine.
Bedek met spek en laurierbladen.
Doe deksel op de terrine en plaats gedurende anderhalf uur in een oven van 150 graden of tot een kerntemperatuur van 75 graden bereikt is.