Ga terug

Ontbenen van Gevogelte (Zonder Insnijden)

Ontbenen van Gevogelte zonder insnijding
Totale tijd15 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 kip, kalkoen, kwartel of ander gevogelte

Instructies

  • Zet de vogel rechtop met de nek naar boven. Trek het nekvel naar onderen over de schouders en snij met een scherp mes het vlees los van het vorkbeen. Breek het vorkbeen van zijn hechtingspunten aan de schouder, waar het de sleutelbenen, de schouderbladen en de vlerkbenen ontmoet.
  • Snij nu de pezen van de vlerken door.
  • Haal nu het vlees weg van elk met het schouderblad verbonden sleutelbeen. Breek dan dit schouderbeen af van het borstbeen.
  • Verwijder nu het stangetje aan de andere kant.
  • Maak nu de karkas los van het vlees aan de rugzijde. Snij naar de poten toe en steeds naar de karkas toe om het vel niet te beschadigen.Breek de bovenzijde van de karkas af;
  • Snij nu de andere kant van de karkas los.
  • Verwijder eventueel ook nog de bovenste dijbenen.
5 van 3 stemmen