10gramcitroensapvers geperst, 10 gr komt overeen met 2 tl
2gramzout
1beetjegemalen peper
10gramwitte wijn azijn10 gr komt overeen met 2 tl
200gramdruivenpitolie
10gramuitgelekte kappertjes
Instructies
Doe de augurk in de mengbeker: Mix 5 sec. / snelheid 5, zet opzij.
Doe de peterselie en de bieslook in de mengbeker. Mix 3 sec. / snelheid 7.
Duw het geheel met de spatel naar onder
Voeg het ei, de mosterd, het citroensap, dragon, zout, peper en azijn toe.
Neem een kannetje en zet die op de mengbeker deksel. Weeg de olie erin af en zet opzij. Mix 2-3 min. / snelheid 5 en giet de olie op het mengbeker deksel (met de maatbeker erin) zodat de olie alles emulsioneert door druppel per druppel op de draaiende messen valt.
Duw het geheel met de spatel naar onder.
Voeg de kappertjes en de gehakte augurk toe en stel in: Mix 5 sec. / omgekeerd draaien en snelheid 3.
Doe alles in een weckpot of andere pot en laat afkoelen in de koelkast om daarna te gebruiken