Wild Ragout van Everzwijn
Recept afdrukken

Wild Ragout van Everzwijn

Ragout van Everzwijn bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4
Calorieën: 420kcal
Auteur: Patrick Delhaye

Ingrediënten

  • 100 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram olijfolie
  • 800 gram everzwijn, in stukken gesneden
  • 5 gram gedroogde kruiden: thijm, basilicum, rozemarijn, enz...
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram wortelen in schijfjes
  • 30 gram tomatenconcentraat
  • 800 gram tomatenblokjes blik
  • 100 gram rode wijn

Instructies

Voorbereiding

  • Ui en knoflook in de beker doen.
    Stel TM in: 3 sec. / snelheid 5
  • Olie toevoegen.
    Stel TM in 3 min. / Varoma / snelheid 1
  • Everzwijn in stukken, kruiden, zout, peper en laurierblad toevoegen
    Stel TM in 6 min. /Varoma / linksdraaien / snelheid 1
  • Wortelen, tomatenconcentraat, tomatenblokjes en wijn toevoegen.

    Zet het mandje erop om spatten te voorkomen.
    Stel TM in 45 min. /100°C / linksdraaien / snelheid 1

Afwerking

  • Laurierblaadjes eruit nemen en bijkruiden naar smaak. Direct opdienen. Of laten afkoelen en opwarmen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 43g | Vet: 15g
5 van 1 stem