0,5eetlepelsharissaof iets anders pikants, zoals sambal
peper en zout
Instructies
Schil de aardappelen kook ze gaar. Snij ze in schijfjes.
Kook ook de bloemkoolroosjes beetgaar.
Verhit een klontje boter in een grote pan en stoof de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak ook het gehakt aan tot het gaar is.
Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en meng goed dooreen. Kruid met peper en zout.
Breng het gehaktmengsel vlees over in een ovenschotel en stamp goed aan. Bedek het gehakt met een laagje geraspte kaas, vervolgens een laag aardappelen en tot slot een laag bloemkool, Kruid met peper en zout.
Klop de mascarpone met een scheutje melk los. Meng er de harissa door en kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de bloemkool en verdeel de rest van de gruyèrekaas erover.
Zet de schotel een 20-tal minuten in een aan 180 graden voorverwarmde oven, waarvan de laatste 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is of goudbruin ziet.