Ga terug
+ servings

Ovenschotel met bloemkool en mascarpone

Ovenschotel met bloemkool, gehakt, aardappelen en mascarpone
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 5 personen
Calorieën: 663kcal

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 600 gram hardkokende aardappelen
  • boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 150 gram gruyère, gemalen
  • 250 gram mascarpone
  • melk
  • 0,5 eetlepels harissa of iets anders pikants, zoals sambal
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de aardappelen kook ze gaar. Snij ze in schijfjes.
  • Kook ook de bloemkoolroosjes beetgaar.
  • Verhit een klontje boter in een grote pan en stoof de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
  • Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak ook het gehakt aan tot het gaar is.
  • Voeg het tomatenconcentraat en de ketchup toe en meng goed dooreen. Kruid met peper en zout.
  • Breng het gehaktmengsel vlees over in een ovenschotel en stamp goed aan. Bedek het gehakt met een laagje geraspte kaas, vervolgens een laag aardappelen en tot slot een laag bloemkool, Kruid met peper en zout.
  • Klop de mascarpone met een scheutje melk los. Meng er de harissa door en kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de bloemkool en verdeel de rest van de gruyèrekaas erover.
  • Zet de schotel een 20-tal minuten in een aan 180 graden voorverwarmde oven, waarvan de laatste 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is of goudbruin ziet.

Uitrusting

Oven met grill

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 663kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 33g | Vet: 48g
4.56 van 9 stemmen