Ga terug
+ servings

Biefstuk met Broccoli

Een klassieke afhaalmaaltijd, nu thuis te bereiden: Biefstuk met Broccoli
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Porties: 4 personen
Calorieën: 325kcal

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees ribeye bvb
  • 7 cl sojasaus
  • 2 eetlepels witte wijn, of appelsap
  • 2 eetlepels appelciderazijn, of witte azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel gemalen rode paprika vlokken
  • 500 gram broccoli roosjes
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Spoel de broccoli roosjes af onder stromend water. Breng een pot met water aan de kook. Wanneer het water kookt, doe er wat zout in en roer even door. Doe dan de broccoli in het water en laat 3 minuten koken. Giet dan af in een vergiet en laat wat koud water over de broccoli lopen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snij vervolgens het vlees in dunne reepjes.
  • Doe de sojasaus, wijn (of appelsap), azijn, bruine suiker en paprika in een kommetje en meng goed dooreen.

Afwerking

  • Doe de sesamolie in een wok of grote braadpan en verwarm. Wanneer de olie warm is, doe dan het vlees en de knoflook in de pan en bak tot het vlees voldoende gaar is.
  • Voeg de eerder gemengde soja met de andere ingrediënten toe aan het vlees en bak gedurende 1 minuut.
  • Voeg de broccoli toe en kook verder tot de broccoli warm is.

Notities

In plaats van verse, kan ook diepvries broccoli gebruikt worden. Dan moet de broccoli niet geblancheerd worden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 325kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 42g | Vet: 8g
4.50 van 2 stemmen