500gramGroene koolin dunne reepjes gesneden of geraspt
1blik Borlotti bonen van 400 gram,uitgelekt
1,2literbouillon
0,8literwater
1blik Italiaanse pruimtomaten van 400 gram,met hun sap
Zout
70gramParmezaanse kaas
Instructies
Week de courgette in een grote kom gevuld met koud water gedurende ten minste 20 minuten en spoel ze daarna schoon. Snij beide uiteinden van de courgette af en snij de courgette fijn.
Doe de boter in een pan, en doe er de boter in. Zet het vuur op middelmatig laag en doe er de ui bij. Kook de ui totdat deze enigszins glazig is en een lichte goudkleur krijgt, maar zeker niet donker kleurt.
Breng de de inhoud van de pan over in de slowcooker.
Voeg de in blokjes gesneden wortelen toe, evenals de courgette.
Voeg vervolgens de selderij toe.
Voeg ook de aardappelen toe.
Laat de boontjes even in koud water weken, spoel ze af, knip ze aan beide uiteinden af en snij ze in blokjes. Doe ze in de slowcooker.
Roer goed dooreen en voeg na nog een paar minuten de groen kool toe.
Verwarm de bouillon met het water in een pot en voeg die toe aan de groenten
Voeg ook de tomaten met hun sap en een beetje zout toe. Roer goed dooreen. Bedek de pot, en laat gedurende 4 uur koken op HOOG.
Als de soep 4 uur heeft gekookt, voeg dan de uitgelekte bonen toe.
Goed roeren en nog minstens [timerhours=2]2 uur[/timer] laten koken op HOOG. I
Controleer de consistentie. Deze mag vrij dicht zijn. Minestrone mag nooit dun en waterig zijn. Als u merkt dat de soep te dik is, kunt u ze een beetje verdunnen met wat meer zelfgemaakte bouillon of met water.
Als de soep gaar is, doe je er de geraspte kaas er, dan proef je en voeg je eventueel wat meer zout toe.
Minestrone, in tegenstelling tot de meeste gekookte groentebereidingen, is nog beter wanneer de volgende dag wordt opgewarmd. Hij is tot een week houdbaar in een goed gesloten verpakking in de koelkast.