Ga terug
+ servings

Ribeye, omgekeerd dichtgeschroeid

Ribeye volgens de reverse seared methode
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 500kcal

Ingrediënten

  • 1 ribeye steak van 500 gram
  • vegetarische olie
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de steak minstens één uur en bij voorkeur vier uur op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide zijden met zout.
  • Verwarm de kamado of je oven voor tot 100°C. Bij bereiding in een kamado, installeer dan het hitteschild en een gietijzeren rooster.
  • Wrijf de biefstuk in met olie en leg het op het rooster. Kook tot een binnentemperatuur van 42°C, ongeveer 30 minuten per halve kilo. Haal dan de steak van de barbeque of uit de oven en plaatst op een schotel.
  • In het geval van het bereiden in een kamado, verwijder dan het hitteschild en open de boven- en onderkant van de kamado om de temperatuur te verhogen tot 260°C. Bij het bereiden zonder kamado verhit een pan op een erg hoge temperatuur.
  • Plaats de biefstuk op het rooster/pan en schroei totdat de biefstuk de gewenste gaarheid heeft bereikt, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Breng de biefstuk over op een snijplank. Laat 5 minuten rusten. Bestrooi met peper en snijd hem in dunne plakjes.

Uitrusting

Kamado
kerntemperatuurmeter
Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 500kcal | Eiwit: 52g | Vet: 47g
3.50 van 4 stemmen