Haal de steak minstens één uur en bij voorkeur vier uur op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide zijden met zout.
Verwarm de kamado of je oven voor tot 100°C. Bij bereiding in een kamado, installeer dan het hitteschild en een gietijzeren rooster.
Wrijf de biefstuk in met olie en leg het op het rooster. Kook tot een binnentemperatuur van 42°C, ongeveer 30 minuten per halve kilo. Haal dan de steak van de barbeque of uit de oven en plaatst op een schotel.
In het geval van het bereiden in een kamado, verwijder dan het hitteschild en open de boven- en onderkant van de kamado om de temperatuur te verhogen tot 260°C. Bij het bereiden zonder kamado verhit een pan op een erg hoge temperatuur.
Plaats de biefstuk op het rooster/pan en schroei totdat de biefstuk de gewenste gaarheid heeft bereikt, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Breng de biefstuk over op een snijplank. Laat 5 minuten rusten. Bestrooi met peper en snijd hem in dunne plakjes.